BMW-bilar utsatta för nattliga stölder

Tre bilar av märket BMW ska ha drabbats av stölder under natten mot fredagen. Samtliga bilar ska ha blivit bestulna på sin ratt.

Norrköping2019-11-15 09:15

Vid 05.30-tiden på fredagsmorgonen larmades polisen om att en BMW som stod parkerad i Pryssgården drabbats av en stöld. Enligt initiala uppgifter ska ratt och navigationssystem ha stulits från bilen.

– Det liknar samma tillvägagångssätt som vi sett flera gånger de senaste veckorna och månaderna, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson.

Enligt honom tros händelsen ha inträffat någon gång mellan klockan 23 på torsdagen och 05-tiden på fredagen. Polisen gjorde en teknisk undersökning på platsen under fredagen.

Under morgonen rapporterades det in liknade stölder från Skarphagen och Eneby och de senaste månaderna har det inträffat över 100 liknande stölder ur BMW-bilar i länet. Även i övriga landet har stölder rapporterats.

Varför riktar de in sig på att stjäla just ratten?

– Det är väl en kombination av att det är stöldbegärligt gods och att de som gör det här har riktat in sig just på BMW, säger Björn Öberg.

Det ska gå fort när tjuvarna är i farten.

– Det finns uppgifter om att det tar cirka 30 sekunder för de här personerna att genomföra de här stölderna, säger Björn Öberg.

För att bäst skydda sin bil mot stölder är rekommendationen att ha den inlåst i ett garage, om det är möjligt.

– I annat fall är det bra med god belysning och att använda en rattkrycka, säger han.

Polisen rekommenderar även personer att stöldmärka sina bilar. Vid en eventuell stöld kan de stulna föremålen då kunna kopplas till den aktuella stölden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!