Blodspåren ledde polisen till tjuvgömman

Polisen hittade stulna golfklubbor och Segways hemma hos mannen. Nu åtalas han för flera brott.

Det var efter att blodspår från mannen kunnat säkras efter ett inbrott i en butik vid en lokal golfklubb i början av februari som polisen kunde genomföra en husrannsakan i hans bostad utanför Norrköping.

Enligt åklagarens stämningsansökan hittades bland annat klubbor, kläder och skor. Det sammanlagda värdet på stöldgodset uppskattas till över 400 000 kronor.

Även sju Segways, med tillhörande hjälmar och annan utrustning, till ett värde av nästan 275 000 kronor kunde beslagtas. Godset kunde kopplas till ett inbrott i Folkparken som upptäcktes i mitten av december förra året.

Varor som misstänks komma från två andra inbrott under hösten 2018 påträffades också. Det ena företaget blev av med väskor och diadem för över 65 000 kronor. Från det andra försvann tonerkassetter för nästan 9 000 kronor.

Inne i mannens bostad upptäckte polisen en mindre cannabisodling.

Mannen – som är i 25-årsåldern – greps i samband med tillslaget och har suttit häktad sedan dess. Han riskerar nu att dömas för grov stöld, häleri samt narkotikabrott.

I polisförhör har mannen nekat till samtliga brott som han anklagas för.

– Hur kommer det sig att gods från fyra olika inbrott finns hemma hos dig? frågade förhörsledaren vid ett tillfälle.

– Inte en aning, blev svaret.

Förhörsledaren påpekade senare att blodspår hittats i golfbutiken – och att hans blod även funnits på stöldgods hemma hos honom.

– Ingen kommentar, svarade mannen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa