Varje dag med start den 1 december fram till söndag den 7 januari 2018 kommer det att finnas 13 olika ljusinstallationer och konstverk från lokala och internationella konstnärer. Det är tio nya installationer och tre som setts förut i Norrköping; ”Circle of Life”, ”Object O” och vattenfallet i industriområdet.

Nytt för i år är verket Tree Hugger av Daan van Hasselt och Asien Jackowska. Trädet lyser upp så fort man omfamnar det. När man kramar ett träd kommer de angränsande träden att lysa. Tree hugger kan man se i Strömparken. Ralf Westerhof har skapat en streckteckning, Take Flight!, av en vit fågel som flyger iväg. Placeringarna av strecken i 3D-utrymmet skapar en annorlunda teckning från olika vinklar. Take Flight! kommer att kunna ses på Gamlebro.

Mellan klockan 16 och 24 ­varje veckodag kan man vandra längs med ljuspromenaden som startar vid Carl Johans Park, går utmed Motala ström och genom Industrilandskapet. Slingans sista konstverk är placerat Visualiseringscenter C.

Artikelbild

| Take Flight! Verket blir en annorlunda teckning från olika vinklar.

Sedan tidigare är det klart att två av festivalens konstverk heter ”Today I love you” av den italienske konstnären Massimo Uberti som kan ses i Carl Johans park, och ”Friendal” av de chilenska ­artisterna Macarena Meza och Daniela Orellana. Den ska finnas på Spången mellan Sandgatan och Refvens grund.

Den 6 december arrangeras motionsloppet Ljusruset. Loppet är gratis och deltagare bär lysande plagg eller ­accessoarer.