Blandad fiskelycka vid premiären

Fiskesäsongen inleddes på lördagen då mer än 200 entusiaster samlades kring Strömmen i centrala Norrköping för att pröva sin fiskelycka.

12 februari 2015 10:23

I mer än trettio år har fiskepremiären kring Strömmen lockat fiskare från olika delar av landet, men även från andra delar av Europa.

– Jag har fiskat lite varstans i världen, men det är få ställen där nappar så bra som här, säger Tomi Heimonen från Öland, som tagit med sig sonen Eddie, 9 år, för att fiska efter både gös och röding.

Så hur nappade fisken denna soliga lördag? Både bra och dåligt, enligt en av arrangörerna från Cityfiske, Kenneth Israelsson.

– Gös är det många som får på kroken i dag, men däremot så är det sämre med havsöringen och laxen vilket förmodligen beror på den torra sommaren, säger han.

Fast helt tomt på öring var det inte då Christer Hellberg från Smedjebacken i Dalarna plockade upp en fin havsöring på 2,5 kilo. På nästan samma plats fiskade även Carina Wallin från Skellefteå upp en lika stor havsöring bara minuter senare. Till skillnad från Christers havsöring som kommer sluta sina dagar i folie med citronpeppar över sig så fick den öringen åka tillbaka ner i Strömmen. Den mörka tonen och bristen på glans var nämligen ett tecken på att den inte skulle vara särskilt aptitlig, enligt experterna.

Det var rätt många fiskar som klarade livhanken trots att de fastnat på kroken. Gös fanns det som sagt gott om, men även brax. Och när Nadir Abdulahad fick en sådan på kroken blev det hög stämning och många skämt från kamraterna. Braxen klarade sig undan med en snabb puss och blotta förskräckelsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!