Beskedet: Båda butikerna begärs i konkurs

I coronavirusets spår har klädbutikerna Flash och Dea Axelssons begärts i konkurs.

Butikskrisen, där coronautbrottet har blivit något av en nådastöt, når tyvärr nya höjder nästan varje dag. Under tisdagen kom beskedet att Lund Fashion, med varumärkena Flash och Dea Axelssons, har begärts i konkurs.

Det innebär att 95 butiker i Sverige, samt tre i Danmark, stänger, såväl som kontor och lager i Lund. Totalt berörs närmare 500 anställda.

Lund Fashion ägs av Mellby Gård.

“Effekterna av covid-19 har försatt bolaget i ett akut läge. Försäljningen är nästan utraderad och huvuddelen av bolagets kostnader kvarstår”, skriver ägaren Mellby Gårds vd Johan Andersson i ett pressmeddelande.

Vi har varit i kontakt med båda butikerna i Linden som bekräftar att de omfattas av tisdagens konkurser.

– Tyvärr är det så. Nu ska vi ge oss ut på arbetsmarknaden och där är det ju väldigt tufft, säger en anställd i Flash-butiken.

Båda butikerna i Linden var under tisdagen stängda. Inom kort öppnar de för total utförsäljning.

Christian Claesson, regionchef öst och affärsutvecklingschef för Linköping, Jönköping, Norrköping, på Lundbergs fastigheter kan bara beklaga den nuvarande utvecklingen.

– Det finns ju egentligen inte så mycket att uttala sig om. Ingen av oss har varit med om något liknande, säger Christian Claesson.

Finns det risk för att det snart blir fler butiker som begärs i konkurs?

– Det är det också svårt att uttala sig om. Det går inte att säga något generellt i den här frågan. Vi kan bara följa utvecklingen, case för case och dag för dag, säger Christian Claesson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa