Bensinstationen har lagts ner

Sista bensinstationen innanför Promenaderna har lagts ner. "Vi kommer att riva ner pumparna i slutet av februari", säger Johanna Wintzell, kommunikatör på Circle K.

25 januari 2017 09:00

Statoil, som nu heter Circle K, har i många år haft en mack i hörnet Norra Promenaden-Vattengränden. Men nu är macken stängd och kunderna hänvisas till andra Circle K-mackar.

En bostadsrättsförening hyr ut fastigheten. Circle K ansvarar för pumparna.

– De ska rivas, och vi inväntar nu besked från kommunens miljökontor. Vi kommer att riva ner pumparna i slutet av februari, säger Johanna Wintzell, kommunikatör på Circle K och meddelar också att behov av omfattande investeringar gör att man inte behåller macken där.

Miljö- och hälsoskyddsinspektör Cecilia Brobeck handlägger ärendet på Norrköpings kommun:

– Det är företaget som tagit beslut om att lägga ner macken. Det är en gammal anläggning, reningsverket till fordonstvätten gick sönder och vi har inte varit nöjda med tankplatsen, säger hon och nämner att det framförallt är Räddningstjänsten som har synpunkter på bensinstationer i tätbegyggda områden.

– Räddningstjänstens lagstiftning anger bland annat vissa säkerhetsavstånd till byggnader, säger hon.

Bygg- och miljönämnden ska snart besluta om sanering av tomten, som tillhör en bostadsrättsförening inom Riksbyggen.

– De ska inleda med att ta upp cisterner, rörledningar och oljeavskiljare. Indikeras det att det förekommer föroreningar så får vi lösa det. Ibland kan sanering dra ut på tiden, säger Cecilia Brobeck. Och innan saneringen är klar kan inte marken upplåtas för annan verksamhet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa