Under elva år var Norrköpingsparet tillsammans och hade tre gemensamma barn. De senaste åren var relationen enligt båda parter stormig, de separerade och försökte igen.

Nu döms mannen för två fall av misshandel och ett fall av ringa misshandel mot kvinnan. Det var under åren 2017–2018 som brotten begicks.

Vid ett tillfälle knuffade mannen kvinnan, gjorde en armkrok om hennes hals och dunkade sedan hennes ansikte i soffan minst tre gånger.

I samband med två andra incidenter gjorde sig mannen skyldig till att knuffa in kvinnan i ett köksskåp och för att ha tagit ett hårt grepp kring hennes nacke/hals.

Norrköpings tingsrätt gör bedömningen att kvinnan på ett trovärdigt och tillförlitligt sätt beskrivit händelserna. Rätten anser även att bevisning i form av fotografier som kvinnan tagit på sina skador ligger till grund för en fällande dom.

Påföljden blir villkorlig dom med samhällstjänst 75 timmar. I sin dom skriver rätten att i normala fall ska påföljden bli fängelse med tanke på att misshandeln har skett i närvaro av parets barn. Att man väljer villkorligt motiveras med att Kriminalvården bedömer att mannen är lämplig för samhällstjänst.

Mannen förnekar gärningarna. Han har i förhör uppgett att han varken har knuffat eller tagit grepp kring hennes hals. Han har ingen förklaring till fotografierna av skadorna.