Barn trängde sig in på Busfabriken

Ett tiotal engelskspråkiga barn tog sig olovandes in i Busfabriken där de lekande barnen fick motta knuffar och sparkar. Personalen överrumplades och larmade polisen.

14 juni 2016 07:30

– Jag hade min sjuåriga dotter på plats, hon var där med kompisar för att fira en avslutning. Hon blev knuffad och inträngd i ett hörn och de här barnen agerade hotfullt. En av hennes kompisar blev också sparkad, säger en pappa.

"Inte deras barn"

Enligt de uppgifter han fått till sig efter händelsen som inträffade i söndags, sprang ett gäng engelskspråkiga barn rakt in i Busfabriken. Lite senare kom ett antal vuxna, även de engelskspråkiga.

– De vuxna sade att barnen som rusat in inte var deras. Jag tycker verkligen synd om de anställda. Nu vet jag att de larmade polisen. Ska det behövas väktare precis överallt?

För hans dotter känns det inte lockande att åka tillbaka.

– Hon blev rädd och tyckte det var obehagligt, säger han.

Kontaktade polisen

Kelly Cadiz platschef på Busfabriken i Norrköping, jobbade inte vid det här tillfället. Men hon har fått händelseförloppet redogjort för sig av dem som var i tjänst.

– Det stämmer att det sprang in flera barn som pratade engelska och så vuxna som sade att de inte kände de här barnen. När vi inte fick ut dem, kontaktaktade vi polisen och då försvann de, säger hon.

Vid ett tillfälle förra året hände samma sak. Även då hotade personalen med polisen och då försvann de.

– Nu när vi vet att det hänt igen kommer vi att hålla extra koll vid entrén. Om problemet blir större vidtar vi andra åtgärder. För det är självklart jättetråkigt att det här drabbar våra andra gäster, säger Kelly Cadiz.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Inger Ramstedt