Baklängesdag för barnens trafiksäkerhet

Torsdagen var en lite annorlunda dag på förskolan Ensjögläntan i Navestad. Sagor läses från slut till början, glas och tallrikar vänds upp och ner och lekar leks baklänges. Allt för att uppmärksamma barnens trafiksäkerhet

11 maj 1917 14:25

Under torsdagen arrangerades barnsäkerhetsdagen på förskolor runtom i landet. Initiativet kommer från försäkringsbranschen och målet är att skapa uppmärksamhet kring barns trafiksäkerhet. Framförallt att barnen inte sitter baklänges i bilstolar tillräckligt länge. Rekommendationen är att barn ska åka baklänges i barnstol till minst 4-5 års ålder – något som inte alltid följs.

På förskolan Ensjögläntan i Navestad började barn och lärare dagen med en gemensam baklängesmarsch till skogen där man även hann med att leka baklängeslekar, diskutera barnens säkerhet i trafiken och äta lunch där barnen möttes av uppochnervända tallrikar och muggar.

Aktiviteterna avslutades med att barnen fick lyssna till sagor lästa baklänges. Allt med förhoppning om att inte bara vuxna uppmärksammar säkerheten utan också barnen.

– Det är första gången vi är med i år, men det är viktigt att trafiksäkerheten uppmärksammas. Att sprida information om hur barn åker i bil på ett säkert sätt är alltid bra, frågan är viktig tycker jag, säger Loiuse Åstrand, föreståndare på Ensjögläntan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Eriksson

Ämnen du kan följa