Knivhuggne vakten om domen

Ordningsvakten Paul Innergård som tillsammans med sin kollega blev knivhuggen av den nyligen dömda 19-åringen efter en krogkväll på Brooklyn Bar i september kommenterar nu straffet.

Paul Innergård tycker att domen är rättvis.

Paul Innergård tycker att domen är rättvis.

Foto: Matz Glimhed

Norrköping2016-02-24 16:25

Videon är inte längre tillgänglig

19-åringen som dömdes till åtta års fängelse ska även betala motsvarande 131 500 kronor vardera till ordningsvakterna.

– Det känns rimligt med tanke på vad vi yrkade på. Sen kan man alltid säga att straffet borde varit högre men jag tycker att det känns rättvist, säger han.

Efter knivskärningen tillbringade Paul Innergård fem dagar på sjukhuset och var sedan sjukskriven i fem veckor. Även om såren är läkta har händelsen gjort starka intryck i hans vardag.

– Till en början stötte jag bara ifrån mig att det hade hänt. Men efter att jag kom tillbaka efter jul har jag börjat känna mig nedstämd och trött. Det har varit trögt att arbeta, säger han.

Skarpare tillstånd för säkerheten och fler vakter är något som Paul Innergård tror kan bidra till en säkrare vardag för ordningsvakter.

– I mitt jobb är det inte ovanligt att man tvingas gå in och bryta isär konflikter och det innebär givetvis stora risker. Men jag tycker ändå att man ska ta större hänsyn till hur många vakter som arbetar under ett pass. Det finns tillfällen då jag har känt att vi har varit för få vakter men jag har aldrig känt att vi har varit för många. I mina ögon handlar det om en obalans i hela organisationen, säger han.

Efter knivdådet tycker han dock att engagemanget från poliserna i staden har växt sig starkare. Något som han välkomnar med öppna armar.

– Det känns som att de kommer och ser till oss oftare nu för tiden. De anstränger sig mer och visar att de har koll på att vi mår bra, säger Paul Innergård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om