Buss till och från Oxelbergen

Det blir ytterligare en stadsdelsbuss i Norrköping, sannolikt för Oxelbergen. Och spårvägens vändslinga vid Klingsberg blir kvar och kan utnyttjas Gamla Ettan och cafévagnen.

Norrköping2006-01-24 16:41
? Det finns två alternativ vi funderar över för hur en stadsdelsbuss som betjänar Oxelbergen ska gå. Båda utreds, berättar Maud Ohlén (s), ordförande i Norrköpings kollektivtrafiknämnd.

<b>Undersöka intresset</b<
Oxelbergen har upp mot 6 000 invånare. Hur många som är över 65 och kan tänkas vara intresserade av en stadsdelsbuss ska man undersöka. Bussen ska svara upp mot vissa resbehov äldre resenärer kan ha. Som att nå vårdcentral, apotek och köpcentrum. En dragning kan vara att köra Oxelbergen-Hageby. En annan att gå från Oxelbergen, förbi apoteket Hjorten i centrum och sedan via Kristinagatan mot Abel Beckers gata, möjligen sedan ned mot Sandbyhov, där rehabilitering finns. Tidigast i höst kan denna nya linje finnas.

<b>vändslinga kvar</b>
Kollektivtrafiknämnden har fått en förfrågan från Connex och Spårvägsällskapets Östgötaavdelning med begäran att behålla vändslingan vid Klingsberg. Dit kommer inte spårvägen att gå, när linjen är klar till Hageby/Ringdansen.
? Slingan får vara kvar, åtminstone för överskådlig tid. Det betyder att den kan användas om det skulle uppstå några trafikproblem. Sedan kan den ju användas som ?rastplats? när Gamla Ettan och cafévagnen är ute. Det finns ju sköna gröna ytor intill att göra en paus vid. Varför inte för picknick, säger Maud Ohlén.
Kollektivtrafiknämnden kommer inte att renovera slingan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om