Antikrundan tog över Värmekyrkan

På tisdagen kom tv-programmet Antikrundan till Norrköping och en lång kö av förväntansfulla väntade tålmodigt utanför Värmekyrkan för att få sina saker värderade.

26 augusti 2014 07:53

Antikrundan gör en två veckor lång turné över landet och i januari/februari får Tv-tittarna se om antikexperterna gjorde några fina fynd här.Innan publiken vällde in var de 18 experterna på toppenhumör och laddade med kaffe och tårta och obligatorisk Tv-sminkning.

– Vi har fått många mejl från Norrköping så vi hoppas på en toppendag, sa producenten Pernilla Månsson Colt. Jag älskar den här lokalen och när jag fick tips om den bestämde jag direkt att vi måste få sända ett avsnitt härifrån. Det ska bli jättekul.

Antikrundan har rullat i 25 år och en av dem som varit med under alla åren är Björn Gremner , expert på kinesiskt porslin och till vardags antikhandlare.

– Jag tycker det är extra roligt med städer som har närhet till sjöfart för då kan det dyka upp kinesiskt porslin, sa Björn Gremner förväntansfullt. Antikrundan tar två arbetsveckor per år för mig och resten av tiden driver jag antikhandel i Göteborg och numera även i Peking.

Flera av experterna längtade lite extra efter speciella föremål med Norrköpingsanknytning men om det blev så vet vi förstås ännu inte.

– Det skulle vara urkul om någon kom med ett föremål av Johan Magnus Beurling , sa Knut Knutson förhoppningsfullt. Han var snickare och schatullmakare och bodde här under en tid. Annars blir jag glad för exempelvis möbler med engelsk inspiration.

Vid bordet intill satt två andra experter som redan börjat prata om anrika Strömsholmen i Norrköping.

– Carl Bergstens caféstolar från Strömsholmen skulle ju vara härligt att få se här idag, sa Magnus Bexhed. Borden som hörde till törs jag knappast hoppas på.

I den ringlande kön utanför Värmekyrkan rådde en härlig blandning av folk med väskor, lådor och en och annan kaffekorg för att orka vänta. En av de yngre i kön var Albin Hansson som firade sin 13-årsdag med att köa till Anrikrundan.

– Jag ska visa farfars gamla pistol, sa Albin Hansson och gläntade försiktigt på skokartongen där den låg inpackad. Den var pant i en affär som min farfar gjorde.

Vapenexperten Max Sjöberg lovade ta sig en titt på den och vid lunchtid började insläppet i Värmekyrkan och resten av dagen hade experterna fullt upp att göra vid värderingsborden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!