Äldre kvinna åtalas efter kollision

En kvinna i 80-årsåldern åtalas för vållande till kroppsskada sedan hon kolliderat med en motorcyklist, som släpades med 20 meter och fick flera frakturer.

11 augusti 2017 21:14

Det var den 25 juli förra året som den äldre kvinnan körde ut i korsningen Tvartorpsvägen-Glasbruksvägen i Rejmyre utan att väja för en motorcyklist som kom från höger och skulle köra rakt fram.

Enligt förundersökningen körde då kvinnan ut rakt framför motorcyklisten, som körde omkull och for in i främre delen av bilen. Kort efter kollisionen körde bilisten framåt, medan målsägande fortfarande låg kvar vilket gjorde att han släpades med under bilen.

Enligt ett vittne släpades han med cirka tjugo meter.

Först när vittnet ställde sig framför bilen och slog i bilens motorhuv för att få förarens uppmärksamhet stannade hon bilen. Samtidigt skrek motorcyklisten rakt ut.

I polisförhör beskriver han att " det krasade i kroppen". Han kände att det var omöjligt att andas och var övertygad om att han skulle dö.

Åklagaren anser att bilisten var oaktsam och därför åtalas hon för brott mot trafikförordningen. Dessutom åtalas hon för vållande till kroppsskada eftersom hon, enligt åtalet, brast i uppmärksamhet när hon körde ut framför motorcyklisten som kom i det mötande körfältet.

Vi kollisionen ådrog sig mannen, som är i 50-årsåldern, sig en rad skador, bland annat en fraktur på ett skenben, instabilitet i ledband och korsband i höger knä, samt frakturer på sex revben. Han har yrkat på 50000 kronor i skadestånd.

Kvinnan erkänner brott mot trafikförordningen, men varken erkänner eller förnekar kroppsskada.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Petronella Uebel

Ämnen du kan följa