19 greps vid Hells Angels lokal

Det började med ett larm om skottlossning på Stockholmsvägen vid 4-tiden på söndagsmorgonen. Åtta timmar senare hade 19 personer gripits.

20 december 1915 14:50

Privatpersoner hörde skottlossningen och larmade. En lindrigt skadad person - en man i 25-årsåldern - påträffades i anslutning till adressen, som är välkänd för polisen.

– MC-klubben Hells Angels har lokaler där, men det finns en rad andra verksamheter där också, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesperson.

Mannen fick, enligt polisen, vård av ambulanspersonal och omhändertogs sedan av polisen, då han var påverkad av alkohol och/eller droger.

Stort antal gripanden

Tre personer greps tidigt på morgonen, misstänkta för mordförsök och grovt olaga hot, men det var inte slut med det. Den nationella insatsstyrkan tillkallades för att hjälpa till vid en husrannsakan. Polisen misstänkte att människor, som kunde ha koppling till skottlossningen, fanns i lokalen.

LÄS MER: En skadad vid skottlossningen

Vid niotiden rapporterade polisen om totalt sju gripna personer i ärendet.

Tågtrafiken stoppades

Någon timme senare kontaktade polisen tågtrafikledningen och begärde, som en försiktighetsåtgärd, ett tillfälligt stopp i tågtrafiken, som passerar alldeles bakom den aktuella fastigheten. Tågtrafiken stod stilla någon halvtimme. Stockholmsvägen var under flera timmar avspärrad från Bergslagsgatan och kvarteret bort.

Hotellgäster fick inte gå ut

Vid 11-tiden stod en kvinna vid de blåvita plastbanden. Hon är anställd på hotellet, som ligger alldeles innanför avspärrningen och berättade att några gäster tidigare fått lämna hotellet, men inte kunde få med sig sin bil. Nu fick ingen lämna hotellet och hon fick heller inte gå in till sin arbetsplats.

Ställdes upp mot husvägg

Inom loppet av några minuter ledde polisen senare ut totalt nio personer från det genomsökta huset på Stockholmsvägen. De leddes tvärs över gatan och fick sitta eller stå mot husväggen där.

På andra sidan huset, på gården där, spelarde ett gäng killar boll alldeles utanför avspärrningen.

Skadad fördes till sjukhus

Efter en stund kördes en första person iväg till polishuset bara ett stenkast bort. En annan man, som påträffades inne i en lokal, leddes till en ambulans som väntade utanför avspärrningen. Enligt polisen hade mannen en sårskada som behövde tas om hand. Han fördes till Vrinnevisjukhuset, men följde sedan med polisen till polishuset, då han misstänks ha varit inblandad i söndagsmorgonens händelser på Stockholmsvägen.

Totalt 19 personer har gripitsVartefter kördes fler personer i väg från platsen.

LÄS MER: Skadade mannen är känd av polisen

Vid 12-tiden fick några gäster lämna hotellet. Strax efteråt flyttades avspärrningen så att hotellet kom utanför den.

Strax efter lunch berättade Fredrik Kliman att runt 15 personer gripits under morgonen och förmiddagen, varav två är kvinnor. Senare under söndagseftermiddagen- och och kvällen uppdaterade polisen och Åklagarmyndigheten media om läget. Totalt 19 personer har gripits i samband med polisinsatserna och elva av dessa

 

VET DU MER? Kontakta oss på tipsa@nt.se eller webben@nt.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!