Stal bil och körde in i mack

En biltjuv körde rakt in i entrén till en bensinmack natten mot tisdagen.

20 augusti 2019 03:12

Vid 02.29 larmades polisen till en mack på Östermalmsgatan i Motala. Larmet gällde ett eventuellt inbrott då inbrottsslarmet gått inne i macken.

- Det visade sig vara något helt annat, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl hos polisen.

Polispatrullen som var först på plats hittade en personbil som hade kört rätt in i entrédörren till macken. Bilen stod på tomgång och föraren var borta.

- Föraren var borta men vittnen såg personen stå vid bilen innan han sprang, säger Lars-Göran Nilseryd.

Räddningstjänsten och ambulans larmades till platsen. De genomförde en kontroll efter läckage från bilen och lämnade sedan platsen.

Efter en stund blir patrullen uppmärksammad på en händelse som nu antas ha med bilen i macken att göra.

- Tre minuter tidigare hade polisen mottagit en anmälan om ett tidningsbud som fått sin bil stulen, säger Lars-Göran Nilseryd.

Den bilen återfanns senare i entrén till macken. Polisen har ett signalement som de arbetar med.

- En person är misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Det kan tillkomma misstankar om trafikbrott eller till och med försök till inbrott men det är för tidigt att svara på det nu, säger Lars-Göran Nilseryd.

På tisdagsförmiddagen var ännu ingen misstänkt gärningsman gripen.

- Vi tittar om det finns övervakningsfilm, dels på Preem och om det finns andra kameror som kan ha snappat upp någonting, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

Händelsen rubriceras som tillgrepp av fortskaffningsmedel och försök till stöld. Bilen är tagen i beslag och kommer att genomgå en teknisk undersökning.

Bilen tillhör Svensk Hemleverans, som är en del av NTM. Enligt Mattias Ternstedt på Svensk Hemleverans blev bilen stulen i samband med omlastning och företaget ser nu över sina rutiner vid omlastningar för att förhindra att något liknande inträffar igen.

Det drabbade tidningsbudet kom inte till fysisk skada vid händelsen.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Olov Planthaber Ola Fagerberg