Paret lever ut – i djurdräkter

Paret Patrik Göthe och Linnéa Mickelsson heter ibland något annat. När de klär sig i djurdräkt kan de leva livet till fullo.

3 augusti 2016 14:30

För lite mer än ett år sedan träffades Patrik Göthe och Linnéa Mickelsson. De inledde ett vanligt förhållande och lever idag ett vanligt liv i en vanlig lägenhet i Motala. När de har möjlighet klär de sig även i fursuits, alltså antropomorfa djurdräkter. Ibland slutar de helt enkelt med att vara människor.

– För mig så handlar det om att leva ut den jag är på ett lekfullt och anonymt sätt, berättar Linnéa.

Rättelse: den människoliknande jordvargen heter inte Linnéa utan Tycoon Racoony, eller Coony som vännerna brukar kalla henne.

– Min fursona, alltså min karaktärs personlighet, är lite busigare än mitt vardagliga jag. Hon kramas väldigt gärna, säger Coony.

Och Patrik, som i dagsläget bara har en svans, heter inte Patrik.

– Min karaktär, Nibanz, är lite speciell. Han är blandras, 30 procent varg och 70 procent häst, förklarar Nibanz.

Inom furry-kulturen är den helkroppstäckande dräkten ett relativt ovanlig uttryck, mycket på grund av kostnaden. Coony har sytt nästan hela sin vargklädsel själv, men ändå hamnade priset på 9000 kronor.

– Hon är känd inom vårt nätverk för sin design. För många tar det ett år att sy en hel dräkt, men Coony gjorde det på två veckor, berättar Nibanz.

Det är också Coony som sytt svansen som stolt bärs upp av Nibanz.

– Jag spendera åtta timmar på den. Det är bara en liten del av en dräkt, men det hjälper för att komma i kontakt med sin fursona, menar Coony.

När resten av Nibantz dräkt kommer är dock oklart. På grund av detaljrikedom så har majoriteten av delarna fått beställas, något som har dragit ut på tiden.

– Men förhoppningsvis så får jag den inom en snar framtid, säger Nibanz.

Dräkterna må kosta tid och pengar, men samtidigt så handlar det inte om en lättsam hobby. För paret så är furry en livsstil, något stort och vackert för dem att uppleva tillsammans.

– Ganska direkt efter att vi träffades så introducerade Coony mig till furry-kulturen. Det har fungerat som något för relationen att växa kring, menar Nibanz.

– Det känns bra att kunna dela tankar och känslor om något så viktigt, fortsätter Coony.

För Coony och Nibanz handlar furry-kulturen om glädje och frihet. Ändå så finns det många som motsätter sig deras sätt att leva livet på.

– Min familj tycker att jag är fjantig och konstig, men jag bryr mig inte. Jag tänker inte ge upp något jag älskar bara för att andra inte förstår, säger Nibanz.

Alla i vargdräkt är rabiata vargälskare, fursuits bara är en sexuell fetisch, eller ett sätt att locka till sig barn. Förutfattade meningar finns det gott om.

– Jag önskar att folk kunde byta fördomar mot nyfikenhet. Kom gärna fram och prata med mig istället, fråga vad jag håller på med, säger Coony.

Ibland går det så långt som till mordhot. Coony, som nyligen fyllde fyra år som karaktär, har hunnit uppleva fursuitens mörka baksida flera gånger.

– Personer har kommit fram mitt på dagen och skrikit att de ska döda mig, berättar hon.

Ofta är det manliga jägare som står för hoten. Coony tror att de provoceras av att hon är just varg.

– Oavsett så kan jag inte förstå hur någon kan bli så upprörd över min livsstil.

Hatet är så återkommande att de med fursuits måste vidta åtgärder. Bland annat strävar de efter att alltid ha sällskap när de vistas i kostym offentligt.

– Det är en säkerhetsåtgärd. Jag har gått med Coony flera gånger, menar Nibanz.

Att vika sig är dock inget alternativ. Nibanz citerar en Youtube-profil.

– Never give up, never surrender.

Furry Fandom

En subkultur med huvudsaklig inriktning på antropomorfa djur, alltså djur med mänsklig karaktär.

Fursuit, ibland kallat furry, är en person som klär ut sig till antropomorfa djur. En fursuit kan bestå av något så enkelt som djuröron i tyg på ett diadem, svans eller tassar, eller vara heltäckande med hel kropp och dräkthuvud.

Det finns oskrivna regler inom fursuit-kulturen. Den som klär sig i heltäckande dräkt får inte visa hud, då det hade förstört illusionen. Den som vistas offentligt iklädd heltäckande dräkt måste även ha med sig sällskap på grund av hotbilden.

Fursuits misstas ibland för att ingå i Yiff-kulturen, som är en form av sexuellt rollspel där djurdräkter inkluderas. Det sexuella rollspelet har ingenting med riktiga djur att göra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!