Mordmisstänkt man ska undersökas

Den 33-årige Motalabo som misstänkts för mord på sin hustru, ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Först efter utlåtandet kan huvudförhandlingen i Linköpings tingsrätt fortsätta.

20 februari 2019 13:00

Det var den 8 november i fjol som mannen ringde SOS Alarm och bad att polis och ambulans skulle skickas till familjens bostad på Ekön. Under samtalets gång uppgav han att han hade "knivat" sin fru i samband med ett gräl. Parets två gemensamma barn fanns också i bostaden.

Enligt kammaråklagare Britt-Louise Viklund dödades hustrun med ett flertal knivhugg mot kroppen, varav vissa orsakade skador på hjärta, lungor och andra inre organ.

Under rättegångens första dag i Linköpings tingsrätt i början på februari fick mannen själv berätta om händelsen som han enbart ska minnas delar av.

"Han har svårt att förklara vad som har hänt, men känner sig oerhört ledsen och bedrövad", sade advokat Lena Orrenius Edwall vid tillfället.

Nu har tingsrätten förordnat att en rättspsykiatrisk undersökning utförs på mannen för att bedöma om det finns medicinska förutsättningar att överlämna honom till rättspsykiatrisk vård. Hans advokat är inte förvånad över beslutet.

– Vi tycker att det är rimligt i det är läget och min klient har inget emot det, säger Lena Orrenius Edwall.

Hade du räknat med att förhandlingen skulle ha avslutats redan i förra veckan?

– Nej, vi trodde att det förmodligen skulle bli så, att de inhämtar en rättspsykiatrisk undersökning.

Hur mår mannen i dag?

– Han är chockad och oerhört ledsen över det som hänt förstås.

Fortsatt huvudförhandling är planerad till den 22 mars.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rita Furbring

Ämnen du kan följa