– I dagsläget har vi inget att gå vidare med, så ärendet är redan nedlagt, säger Andreas Eriksson, förundersökningsledare på polisen i Motala.

Margareta Frejs och Lennart Forsbergs katt Albin var en av fyra katter som på kort tid försvann från samma område i Spångsholm för ungefär en månad sen. De mystiska omständigheterna och att fyra katter spårlöst försvunnit under loppet av en vecka, gjorde att kattägarna misstänkte att ett djur eller en människa tagit dem. På måndagen hittades katten Albin skjuten i ett dike i Solbergaområdet tre kilometer från sitt hem. Ägarna gjorde en polisanmälan, men utredningen har nu lagts ner.

– Eftersom katten är begraven så finns det ingen möjlighet att undersöka skadan och se vilket vapen som kan ha använts. Utredningen läggs ner i brist på bevis.

– Det är förstås tråkigt, säger Margareta Frej när hon nås av beskedet, men samtidigt är hon inte förvånad.

– Nej, jag förstår ju att det är svårt. Vi hade förstås gärna velat veta mer, den här historien höll ju på att ta ett liv till, säger Margareta och syftar på den hjärtinfarkt som sambon Lennart fick direkt efter att deras katt hittades.

Hur mår Lennart nu?

– Han har gjort en ballongsprängning och kommer flyttas från hjärtintensiven under onsdagen, så det känns lite bättre nu.

Artikelbild

| Katten Albin har fått en sista viloplats i Margareta Frejs trädgård.

Enligt polisen kan fallet om katten Albins död åter bli aktuellt om det skulle framkomma några ytterligare uppgifter.

– Skulle det till exempel dyka upp fler liknande fall så är det klart att det blir intressant igen. Nu har vi fått upp ögonen för detta, säger Andreas Eriksson.