Misstag i vården när sexåring dog

21 december 2016 21:35

Det gjordes misstag i vården när en sexårig flicka i Örnsköldsvik dog av en hjärnblödning efter att ha råkat ut för en sparkcykelolycka. Det visar Västernorrlands läns landstings egen utredning som SVT Nyheter Västernorrland har tagit del av. Beslutet från Inspektionen för vård och omsorg, IVO, har dock ännu inte kommit.

I den egna utredningen skriver landstinget om brister i kommunikationen mellan yrkesgrupper och med anhöriga, otillräckligt ifylld journal, otydliga rutiner samt rutiner som personalen inte kände till. Dessutom ville man inte störa röntgenpersonalen nattetid.

Det var i juni som flickan åkte omkull, utan hjälm. Hon fördes till akuten på Örnsköldsviks sjukhus där hon kräktes och hade huvudvärk. Hon flyttades till en barnavdelning där hon fick övernatta för övervakning. Under natten fortsatte flickan att kräkas och tittades till flera gånger.

Men på morgonen när hon tittades till andades hon inte och hjärtat slog inte. Flickan fördes till universitetssjukhuset i Umeå, men hennes liv gick inte att rädda.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!