Marie gjorde succé i New York

Marie Åkerlund, från Lotorp, är hemma igen efter sin succéutställning på Manhattan i New York.

22 november 2014 02:00

– Det var ett riktigt äventyr. Eftersom jag är flygrädd så hade jag inte tänkt åka först. Men det var jättetrevligt när vi väl kom fram, berättar Marie.

Ansvariga på Agora Gallery på Manhattan hade hittat Maries konst på hennes hemsida och tände på alla cylindrar.

Vernissagen kan inte känne­tecknas som något annat än succé.

– Ja, det var helt tokigt. Galleriet var helt fullsmockat med folk, en hel del excentriska personer också. Jag fick svara på massa frågor. Det jag lärde mig var att jag skulle ha gjort tavlorna större. Allt ska vara stort i USA. Dessutom var jag för svensk i min stil, de vill att jag ska vara mer framåt och amerikansk, säger Marie och skrattar.

Tavlorna som hon ställde ut och också sålde kännetecknas av änglalika figurer. I pressreleasen från Agora Gallery står det till exempel: ”Maries flödande kristallklara ljus, mörka skuggor, uttrycksfulla bilder och finkänsliga människoliknande gestaltning för känslan till mytologiska undertoner där hennes unika uttryck syns genom konsten”.

– De vill att jag ska komma tillbaka igen nu i november eller december. Men det går inte. Jag måste måla nya tavlor. Jag har inga kvar med just de motiven.

Framgången i New York har också gett eko i konstvärlden. Ytterligare fyra gallerier vill starta samarbeten med Marie och ett galleri i Florens är intresserat av en utställning.

– Självklart skulle Florens vara kul och även ett galleri på Broadway i New York vore inte fel.

Nästa resa till USA blir tidigast till våren för den framgångsrika konstnären från Lotorp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Grip