Loppmarknad på Himmelstalund

Stånden står täta och besökarna är många när fyndjägarna flockas på Himmelstalunds loppmarknad.

23 maj 2010 17:56

Det tycks som om mesta går att sälja. Vid marknadsstånden finns allt från gamla kläder och mobilladdare till tavlor och prydnadssaker. Det är den tjugonde säsongen som Birgitta Giselgren anordnar loppmarknaden. Första gången det var loppis på Himmelstalund var sommaren 1991 och sedan dess har hon hållit marknaden vid liv.
– Vi hade tänkt att vi skulle fira jubileet med fyrverkerier, men det regnade första dagen, så vi får avsluta med det den sista dagen i stället, säger Birgitta Giselgren.
Birgitta Giselgren berättar att intresset för loppis trots allt har avtagit lite. Intresset var som störst för ett par år sedan, rekordet är 140 säljare. I maj har det varit få besökare, men upp mot hundra försäljare. De som säljer är inte bara från Norrköpingstrakten, det kommer även långväga resande från Arvidsjaur, Åland och Landskrona. Några av dem gör riktigt bra förtjänster.
– Det var en försäljare som fick ihop 27 000 kronor på en dag för ett tag sedan, berättar Birgitta Giselgren.
Pensionärsparet Sune och Sivi Hermansson från Hageby säljer figuriner och köksattiraljer vid sitt stånd. Paret har sålt grejer på loppmarknaden de senaste fem året. De förklarar att loppis framförallt är en social aktivitet, de träffar folk de känner sedan tidigare och de stiftar nya bekantskaper.
– Mest säljer vi figuriner. Det är märkligt, när vi var unga sprang vi på varenda auktion för att få tag i dem och nu säljer vi dem istället. Vi åker bara hit när det är soligt ute, när det regnar kommer det ändå inget folk. Vädret är A och O för den här verksamheten, förklarar Sune Hermansson. 

 

Läs mer i måndagens NT.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!