LISTA: Här är länets bästa kaféer

Åtta östgötska kaféer har fått plats i årets White Guide. Ett av dem är en nykomling på listan: Jolla Choklad & Dessert.

17 april 2018 15:30

Årets kaféversion av White Guide innehåller 338 svenska kaféer. Det är 13 färre än i fjol och i Östergötland är det två av fjolårets kaféer som åkt ur: Bagarstugan i Norrköping och Café Gallerian i Motala.

De åtta östgötska ställen som White Guides smakdomare vill lyfta fram är Babettes Kafferi & Bageri Linköping, Chocolat Linköping, Habibas Café Crêperie & Bistro Söderköping, Jolla Choklad & Dessert Norrköping, Kafé Kuriosa Norrköping, Lilla Blå Café & Restaurang Valdemarsvik, Simons Rosteri & Bageri Linköping samt Väderstad Centralkonditori.

Den 14 maj avslöjas vilka som får priser i de olika kategorierna: Årets bästa café, konditori, kaffebar, värt en resa, fikaställe, hållbara café, stjärnskott och bageri. I fjol var det RC Chocolat, Sigtuna, som tog hem den tyngsta titeln Årets bästa café.

Guidebokens redaktör Lena Ilkjaer ser några starka trender:

– Att återupptäcka, förnya och förbättra lite okända bakverksklassiker. Det finns också ett allt starkare intresse för ursprungsteer och vi ser att frukost-hela-dagen-konceptet är här för att stanna, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!