Så var moderatledarens torgmöte

Ulf Kristersson (M) talade på Trädgårdstorget i Linköping. Redan när partiledaren klev ur turnébussen möttes han av varma applåder.

8 september 2018 18:25

På lördagseftermiddagen gjorde moderatledaren ett stopp på Trädgårdstorget för ett torgmöte. I sitt tal hyllade Ulf Kristersson Sverige och landets "grundläggande värden"

som han menar är tillit mellan människor och till myndigheter, respekten och intresset för omvärlden samt jämlikheten och jämställdheten.

– Jämställdheten visade sig så här i Metoo-tider inte var så bra som vi trodde och hoppades, men den är ändå fundamentalt förankrad bland svenskarna, säger Ulf Kristersson.

Sedan talade han om att Sverige har "stora problem" och att det är viktigt att tala klarspråk kring dem, även utomlands.

– Ett land som hade 320 skjutningar förra året med 42 döda, med 32 döda hittills i år - det landet har stora problem. Ett land som släpper var femte eller sjätte elev ur nionde klass utan betyg att komma vidare in på gymnasiet, i en tid där det knappt finns ett enda jobb kvar för den som inte har gymnasieutbildning - det landet har något grundläggande problem, säger Kristersson.

Han talade vidare om att det är ett stort problem att det tar för lång tid för nysvenskar att komma in på arbetsmarknaden.

– Hundratusentals lever på bidrag trots att de kan arbeta, säger han.

En del av talet handlade om samarbete mellan partier efter valdagen på söndag och då gav han en känga åt Socialdemokraterna.

– De är inte längre solen som all svensk politik kretsar kring utan de är ett parti bland partier, säger han.

Tidigare på lördagen besökte statsminister Stefan Löfven Trädgårdstorget för att träffa Linköpingsborna. Ikväll sänder TV4 en statsministerduell på Linköpings Konsert & Kongress mellan Kristersson och Löfven.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lotta Hofström

Ämnen du kan följa