Polisen bekräftar: Det är Victor

Sökandet efter Victor Karlsson Sehlin är över. På fredagsmorgonen hittades han död i en damm på golfbanan.

13 maj 2016 13:49

Klockan 08.15 på fredagen markerade kriminalsökhunden Ace i en damm på golfbanan. Polisen kunde snabbt konstatera att det låg en kropp i vattnet. På eftermiddagen bekräftade polisen att det är den försvunne studenten Victor Karlsson Sehlin som anträffats död.

Enligt ett vittne användes på fredagsmorgonen flera kriminalsökhundar för att söka på Linköpings golfbana, som ligger i omedelbar anslutning till universitetsområdet. En av hundarna, med namnet Ace, gjorde fyndet.

– En av hundarna började skälla och hoppade i vattnet. Då flöt kroppen upp, sade vittnet, som inte ville uppge sitt namn.

Vattenhinder

Den aktuella dammen är ett vattenhinder på hål nummer tio. Dammen, som är upp till tre meter djup och cirka 1 500 kvadratmeter stor, ligger bara ett stenkast från Universitetsvägen. När Corren kom till platsen vid 09-tiden var polisens kriminaltekniker i färd med att dokumentera området kring dammen. Det var uppenbart att teknikerna var särskilt intresserade av att undersöka ett avsnitt på Universitetsvägen och klockan 09.10 spärrades vägen av i bägge körriktningarna. Teknikerna säkrade spår.

– Vi har gjort vissa fynd, sade polisens presstalesman Fredrik Kliman.

Teknisk undersökning

Strax före klockan 10.00 anlände personal från räddningstjänsten, som snabbt gick ner i dammen och bärgade kroppen.

– Det fanns ingen anledning att omedelbart bärga kroppen eftersom det inte handlade om att rädda liv. Det var viktigt att först göra en noggrann teknisk undersökning på platsen, sade polisens presstalesman Thomas Agnevik.

Under tiden som polisen arbetade kring dammen fortsatte människor att spela golf som om ingenting hänt.

– Det känns inte värdigt, sade en person.

Nära festplatsen

Polisen bekräftade på eftermiddagen att kroppen har identifierats.

– Det är den försvunne Victor som anträffats död. De anhöriga är informerade, säger kommissarie Daniel Axelsson, som leder förundersökningen.

Utredningen om vad som ligger bakom dödsfallet fortsätter.

– Vi begär en rättsmedicinsk obduktion som vi hoppas ska bli utförd så snabbt som möjligt. Det kan bli redan på måndag. Vi avvaktar den.

Polisen fortsätter att rubricera det inträffade som mord. Det finns dock i nuläget inget som tyder på att 22-åringen utsatts för ett brott.

– Vi har fortfarande en del åtgärder som ska vidtas. Misstanken om att Victor skulle ha utsatts för något brott har inte ökat, säger Daniel Axelsson, som vill passa på att tacka alla som varit involverade i sökandet:

– Det har varit ett fantastiskt engagmang från Missing Peoples sida. Räddningstjänsten och universitetet har också gjort ett bra jobb.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Quist