Möbeljätten bygger varuhus i stan

Linköping kommer att få ett nytt möbelvaruhus. Ols Möbler AB planerar att öppna i Tornby i början av 2020.

22 november 2018 09:50

Ols Möbler AB har köpt en 25 000 kvadratmeter stor tomt i Tornby. Det familjeägda företaget planerar att bygga en butikslokal och flytta den befintliga Mio-butiken på Industrigatan i Linköping dit. Varuhuset, som blir 6 500 kvadratmeter stort och ska ligga mitt emot byggvaruhuset Bauhaus på Östra Svedengatan, är tänkt att öppna i början av 2020.

– Den nya butiken blir större än vår nuvarande butik i Linköping. Dessutom blir det lättare för våra leverantörer och kunder när vi får en betydligt större parkering. Logistiken blir betydligt bättre, säger Anders Ohlsson, vd för Ols Möbler AB.

LÄS MER: Företaget försatt i konkurs – butikens framtid oklar.

Det familjeägda företaget, som grundades i Mjölby redan 1887 och har en omsättning på drygt 300 miljoner kronor, driver utöver Mio i Linköping även butiker i Norrköping, Nyköping, Mjölby och Katrineholm.

I Tornby finns i dag redan möbeljätten Ikea. Anders Ohlsson ser bara fördelar med att etablera sig i samma område som konkurrenten Ikea.

– Vi har letat länge efter ett bra läge i Linköping. Alla som bor i regionen hittar till Ikea och med vårt nya läge tror jag att fler kommer att hitta även till Mio, säger Anders Ohlsson.

Byggnationen ska påbörjas vid årsskiftet. Mellan 30 och 35 anställda kommer att arbeta i varuhuset när det står klart.

– Vi blir något fler anställda än i dag, säger Anders Ohlsson.

Mio har butiker på över 70 platser i Sverige.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Quist

Ämnen du kan följa