Möbelföretaget har försatts i konkurs

Företaget Möbelnytt i Linköping AB, som driver butiken EM home i Tornby, har försatts i konkurs på egen begäran. Företaget är på obestånd.

22 november 2018 13:14

Det var i måndags som Michael Sturehed, vd för Möbelnytt i Linköping AB, lämnade in en konkursansökan till Linköpings tingsrätt. Vd:n lät i en inlaga till domstolen meddela att företaget är på obestånd. Samma dag beslutade Linköpings tingsrätt att försätta bolaget i konkurs. Till konkursförvaltare har advokat Pernilla Tilly Nors utsetts. Hon har dock inte gått att nå för en kommentar.

LÄS MER: Möbeljätte bygger varuhus i stan.

Möbelnytt i Linköping har drivit möbelbutiken EM home på Bonnorpsgatan i Tornby. Av den senaste årsredovisningen framgår att bolaget hade en omsättning på drygt 45 miljoner kronor. Förlusterna uppgick till närmare 6,5 miljoner kronor. Företaget hade 18 anställda.

Vad som ska hända med butiken i Linköping var på torsdagen oklart. Ett anslag på entrédörren upplyste kunderna om att butiken var stängd för inventering.

EM-butiken i Linköping ingår i en franchisekedja med ett 40-tal butiker i Sverige. Det är endast kedjans butik i Linköping som berörs av konkursen.

Vi har utan framgång sökt Michael Sturehed för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Quist

Ämnen du kan följa