Marcel Dubecki medger affärerna

Marcel Dubecki medger att han har problem. Det mesta av de pengar han fått in har han spelat upp.

16 oktober 2016 08:00

Han använder inte ordet lura, men han medger att affärerna gått till så som den 75-årige mannen och det andra offret Ingmar Loo säger. Den tredje lurade personen, Isaev Ulugbek, som lurades på 24 000 kronor verkar han dock inte ens minnas.

– Jag kommer inte ihåg, jag vill inte säga varken bu eller bä. Det kan vara möjligt, absolut. Jag har haft mycket krångel sista tiden.

LÄS MER: Han blåste änkling på 190 000 kronor

Marcel Dubecki släpptes ur fängelset i oktober förra året och sen dess har han levt på att köpa och sälja bilar. I en del – men inte alla – av dessa affärer har folk blivit lurade. Sammantaget rör det sig om flera hundra tusen kronor.

– Min tanke är väl att gå till polisen, jag vet att jag skött min frivård så jag är inte efterlyst, men det kanske är bättre för mig att gå dit. Jag behöver hjälp, jag vill ha behandling, jag har problem med spelmissbruk.

Hur många bilar har du köpt och sålt sen du släpptes ur fängelset?

– Ja du, det är en hel del det. Det är inte bara såna här affärer, jag har köpt och sålt vidare också.

LÄS MER: Polisen saknar utredare

Med "såna här affärer" menar han sådana där han lovat att förmedla en bil eller husvagn och först efter affären redovisa pengarna.

Så vad ska du göra nu?

– Jag har pratat med min advokat och om det här har gått till polisen så kan jag ju inte prata med dig, det hoppas jag du förstår, säger han med viss skärpa i rösten.

I nästa stund byter han tonfall och medger återigen att det finns människor som inte fått de pengar han lovat.

– Det har gått till så som människor säger, absolut. Jag har ett stort problem som jag inte vet hur jag ska ta mig ur.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Olsson