Lastbil med farligt avfall står på E4

Larmet löd "brand i lastbil med farligt gods", men det visade sig vara ett motorhaveri som fick lastbilen att stanna på E4.

30 november 2018 10:18

SOS Alarm fick vid 10.10-tiden på fredagen in ett larm om att en lastbil med farligt gods skulle stå i lågor på E4. Larmet talade om lågor och mycket rök.

Men när räddningstjänsten kom fram till platsen, strax innan avfarten till trafikplats Linköping östra, visade det sig att det rörde sig om ett motorhaveri. Lastbilen hade inte brunnit, enligt räddningstjänsten, men motorhaveriet genererade mycket rök som förbipasserande reagerade på.

Eftersom larmet innehöll informationen om att lastbilen hade oranga skyltar, vilket kan tyda på att det skulle finnas farligt gods ombord, drog Räddningstjänsten Östra Götaland iväg med flera bilar från stationen.

Räddningstjänsten behövde dock inte ingripa, men meddelar vid 10.20-tiden att de planerade att lämna en bil kvar som skydd på platsen.

Tekniska verken har skickat ut ett pressmeddelande om att lastbilen var på väg till deras anläggning på Gärstad med farligt avfall ombord.

Ett körfält är avstängt i södergående riktning på E4, eftersom lastbilen står där. Nu inväntar man bärgare, och under tiden finns polisen på plats för att dirigera trafiken.

– Bilarna rullar långsamt förbi platsen, men i övrigt är det lugnt, säger vår reporter Pelle Johansson från platsen.

Tekniska verken gör också klart i sitt meddelande att det inte råder någon fara för allmänheten i och med haveriet. .

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Ahnoff, Emil Jakobsson