"Jasmin" förhörs på nytt

Vittnet "Jasmine", som har lämnat intressanta uppgifter i dubbelmordsutredningen, har hört av sig till polisen.

Linköping 2011-09-10 00:00

På fredagen gick polisens spaningsledare Nils Ahlberg ut och vädjade till en person som kallar sig "Jasmin" att höra av sig. Enligt Ahlberg hade "Jasmin" tidigare i utredningen lämnat uppgifter om en blodig man på en buss i centrala Linköping samma dag som dubbelmordet skedde.

"Tämligen övertygade"
På fredagsförmiddagen kontaktade "Jasmin" polisen.

- Vi är tämligen övertygade om att det är samma person som tidigare har varit i kontakt med polisen och som nu också har hört av sig. Det är mycket bra, säger Nils Ahlberg.

"Jasmin" kommer nu att förhöras och polisen hoppas att det ska leda till att utredarna kan komma i kontakt med den busschaufför som körde den aktuella bussen.

160 tips
- Vi har tidigare bearbetat det här spåret men vi kom aldrig till vägs ände. Vi fick aldrig tag i busschauffören trots att vi har försökt att komma i kontakt med alla som körde buss i Linköping under morddagen. Nu har vi en möjlighet att få fram vem som körde bussen, säger Nils Ahlberg.

Sedan polisen presenterade sin nya satsning på att försöka lösa det snart sju år gamla dubbelmordet har cirka 160 tips kommit in.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om