Klippte sönder korvbröd och pasta

De gick in på matbutiken och klippte sönder matförpackningar i hopp om att butiken inte skulle vilja ha maten. En 18-åring och hans 25-årige bror åtalas nu för stöld.

10 juli 2019 12:30

Kvinnan som jobbar i kassan säger i förhör att hon under sitt 30 år långa yrkesliv aldrig har varit med om något liknande. Det var den 20 juni när hon jobbade i kassan som hon såg två grabbar vid chipsen och godiset med en sax och klippte upp något. Hon förstod att något inte stämde och kallade på butikschefen.

När männen kom fram till hennes kassalinje lade de upp varor med öppnade och skadade förpackningar på bandet. Bland varorna fanns korvbröd, pasta och tonfisk men också en sax och en kniv. När hon bad om betalning, drygt 1 400 kronor, verkade de oförstående. De svarade bara att "ring polisen för vi är utvisade" och försökte lämna butiken med fulla kassar. Men männen stoppades och fick följa med butikschefen och väktare in på butikens lager i väntan på polis.

De två bröderna åtalas nu för stöld och erkänner brott. De berättar i förhör att de har fått ett utvisningsbeslut och inte längre får pengar till mat av myndigheterna. Men deras familj var hungring och de trodde inte att butiken skulle vilja ha tillbaka trasiga varor. Enligt bröderna var stölden deras första och en desperat handling på grund av familjens situation.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sara Segraeus

Ämnen du kan följa