Så förklarar turnéledaren Sjögrens uppträdande

När Christer Sjögren uppträdde i Kisa kyrka var han märkbart berusad. Nu kommenterar turnéledaren Billy Heil uppgifterna om att artisten var alkoholpåverkad.

10 januari 2019 16:50

"Från och med den 3 januari har Christer tagit nån medicin som heter Cocillana", skriver turnéledaren Billy Heil i ett sms till Aftonbladet.

I onsdags berättade Helene Rydberg Larsson för oss att Christer Sjögren "vinglade kyrkgången ner och gjorde så gott han kunde med skivsigneringen" under julkonserten "I juletid" i Kisa kyrka. I rollen som körledare och kontaktperson med arrangören Billy Heil Management bad hon om ursäkt för den folkkära artistens uppträdande.

– Jag är väldigt ledsen och ber uppriktigt om ursäkt och beklagar djupt, sa hon.

I dag kommenterar turnéledare Billy Heil uppgifterna och menar att Christer Sjögren har drabbats av sjukdom och därför tagit stark hostmedicin.

"Vi har haft problem med förkylningar hela turnén och efter juluppehållet var det Christers tur. Om han överdoserade denna den 5 januari eller om han spetsade den med något vet jag inte. Däremot vet jag att vi gjort 180 jobb tillsammans utan några som helst problem", fortsätter han i sms:et till Aftonbladet.

Sedan konserten i Kisa har Sjögren ersatts av Elisa Lindström. Enligt turnéledaren är han åter tillbaka under torsdagens konsert i Ystad och de avslutande i Verum, Sävsjö och Töreboda.

Vi har försökt att nå Billy Heil och Helene Rydberg Larsson utan framgång.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Dennis Petersson