Då hålls säsongsavslutet för Sommarro

Efter helgen stänger Café Sommarro ner för säsongen. Under sommaren har flera musikarrangemang anordnats och caféansvarige Maggan Andersson känner sig nöjd med årets säsong.

14 augusti 2019 19:30

– Det har varit mycket gäster och hyfsat väder. Kanske inte riktigt lika mycket gäster som förra sommaren, men ändå väldigt bra, säger Maggan Andersson, caféansvarig.

Säsongen för Sommarro närmar sig sitt slut och på söndag är det sista dagen som de håller öppet. Under sommaren har lördagskvällarna alltid bestått av ett musikframträdande. I och med att det är Kisa Frikyrkoförsamling som står bakom Café Sommarro så har musikkvällarna bestått av artister och band som framför andliga sånger.

Det temat med att nå ut med ett kristet budskap har de haft i alla år och det är någonting som de aldrig har övervägt att ändra på.

– Vi upplever att det är uppskattat av besökarna. Det är det här som vi står för och det kommer vi att fortsätta med, säger Maggan Andersson.

Målgruppen som de har nått är främst äldre personer, men i och med att vissa av artisterna har varit lite yngre så har de även nått en något yngre målgrupp i år. Det är åtminstone Maggan Anderssons uppfattning.

Under sommaren har exempelvis Tine Röjås & Nils-Peter Vaggelyr från Boxholm och Lars ”Lisa” Andersson från Jönköping uppträtt på Sommarros scen. Även Kisamusikern Frallan fick hoppa in med kort varsel vid premiären.

Nu på lördag kommer Lyckans Trio från Tranås att avsluta musiksommaren på Sommarro. Sedan har de öppet på söndag innan de stänger.

Det som händer närmast därefter på Sommarro är en julmarknad som anordnas under en helvecka i höst.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Max Elofsson