Idag blir det värmerekord

I dag kommer vi att få uppleva årets varmaste dag i Östergötland och det tidigare värmerekordet från den 29 juni kommer att ryka all världens väg.

Aktuell väderprognos hittar du alltid på www.nt.se/vader

3 juli 2010 09:35

Upp emot 30 grader eller till och med ett par grader däröver. Det är vad den som tillbringar lördagen i Östergötland kan vänta sig.

Den som söker lite svalare temperaturer får söka sig till kusterna och skärgården, där det blir några grader svalare.

 

Lördagen väntas bli den varmaste dagen hittills i år i Götaland och det är framförallt de östra delarna som får del av det riktigt varma vädret. Det tidigare värmerekordet för året är från den 29 juni då småländska Målilla hade 28,6 grader. Den dagen hade Norrköping också över 27 grader. Det rekordet kommer med all sannolikhet att slås i dag.

 

Enligt prognoserna kommer lördagen att vara den varmaste dagen, men även på söndag väntas temperaturer på uppemot 30 grader. I början på nästa vecka blir det något svalare temperaturer, men prognoserna förutspår ändå fortsatt varmt och soligt, om än inte fullt så varmt som nu i helgen.

- På torsdag ser det ut som om ett regnväder kommer in över Östergötland, men efter det ser det ut som om solen kommer tillbaka, säger Therese Fougman på SMHI.

 

För Norrköpings del ligger värmerekordet för juli på 33,4 grader och det sattes den heta sommaren 1994. Samma år hade Linköping 34,3 grader som toppnotering. Julirekordet för Harstena kommer från 1983 och ligger på 30,6 grader.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Karin Tilleby