Ida har krönts till Finspångs lucia

Ida Ahnstedt har krönts till Finspångs Lucia 2018. Ett uppdrag som hon tar med glädje, och en smula nervositet. Under kröningen och med den tunga kronan på huvudet slog nervositeten till ordentligt.

Senast i tredje klass var Ida Ahnstedt Lucia och det är med stor vördnad för rollen som hon nu tar på sig att vara hela Finspångs Lucia under torsdagen.

– Det är kul att folk valde att lägga pengar på att rösta på just mig, jag har firat Lucia ända sen jag var liten och har alltid sett upp till de stora tjejerna som fick vara "riktiga" Lucia, berättar Ida Ahnstedt.

Inför kröningen beskriver hon att hon var nära att svimma, det var mycket folk som såg på och kronan var oväntat tung. Ida fick sätta sig ner en stund, för att lugna sig själv inför torsdagens tågande upprepar hon för sig själv att det inte är så allvarligt, utan försöker se det mer som en kul grej.

– Lucia är ju väldigt uppskattat. Jag får dricka mycket vatten innan och tänka att det är en rolig grej så att jag inte blir så nervös, säger Ida Ahnstedt.

Nu har hon sjungt igenom sångerna som ska framföras under tågandet och väntar lugnt in Luciadagen då fjorton företag ska få besök.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Monica Hansson

Ämnen du kan följa