Hundratals deltar i sökandet efter 17-åringen

Den saknade 17-åringen från Uddevalla är fortsatt försvunnen efter omfattande sökinsatser som pågick ända till midnatt.

Och på torsdag fortsätter sökandet med samma kraft.

Vi var runt 500 personer totalt idag. Vi räknar med lika många imorgon, säger Peder Schillerström Bruun från sökorganisationen Fikk.

20 november 2019 07:39

Den 17-åriga flickan har varit anmäld försvunnen sedan i helgen. Under onsdagen har såväl polis som frivilligorganisationer sökt efter flickan.

Hon ska senast ha setts i ett område utanför Ljungskile, söder om Uddevalla. Under dagen har polisen undersökt området med hjälp av bland annat drönare – men vid 15-tiden under onsdagen meddelade polisen att sökinsatsen där avslutats.

Ljungskile är avslutad och sökinsatserna flyttade till Uddevalla, sade Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen, till TT och fortsätter:
Vi hittade ingenting.

Tips efterfrågas

Sökandet efter 17-åringen har under kvällen fortsatt i full styrka. Dock med färre hundar, meddelade Sten-Rune Timmersjö, chef för enheten grova brott i Fyrbodal.

Polisen har hittills fått in drygt 200 tips om den försvunna flickan.

Det är jättebra, det uppmanar vi folk att fortsätta med, säger Sten-Rune Timmersjö.

Polisens sökinsats avslutades ett par timmar före midnatt och väntas starta på nytt under torsdagen. Runt midnatt avslutade sökorganisationen Fikk sin insats, men också deras sökinsats fortsätter.

De fynd som Fikk under dagen har hittat är överlämnade till polisen – men vad för fynd det rör sig om låter man polisen uttala sig om för att inte försvåra brottsutredningen.

En anhållen

Huvudspåret är att 17-åringen utsatts för brott och på tisdagen anhölls en man i hennes närhet, misstänkt för mord alternativt dråp.

Jag har varit med på förhör och haft kontakt med min klient, jag vet att han förnekar de här anklagelserna som riktas mot honom, säger mannens advokat Beatrice Rämsell.

I övrigt vill hon inte kommentera varken kopplingen mellan sin klient och 17-åringen – eller vad som framkommit i förhören.

Åklagaren är också förtegen kring brottsmisstankarna och tisdagens förhör.

Vi har en person anhållen, men jag kan inte närmare gå in på vilka omständigheter som legat till grund för det, utöver det faktum att vi har en målsägande som varit försvunnen under ett antal dagar nu, säger vice chefsåklagare Caroline Fransson.

Åklagaren måste senast på fredag besluta om mannen ska begäras häktad, men räknar med att fatta ett beslut om det redan under torsdagen.

Många frivilliga

Utöver polisen deltar ett stort antal frivilliga från både Missing People och Fikk i sökinsatsen, som även fortsätter på andra platser i trakten. Under onsdagskvällen väntas Fikk:s sökinsats fortsätta framtill midnatt med drygt 250 frivilliga.

Vi fokuserar på ett sökområde på fem kilometers radie kring den misstänktes bostad. Det är ett väldigt stort sökområde, det är för att det första fyndet gjordes två kilometer från bostad vilket gör att vi bedömer att det transporterats med bil utifrån möjlig brottsplats. Därför måste vi utöka sökområdet, säger Peder Schillerström Bruun.

Flera fynd har tidigare gjorts, bland annat en jacka som ska likna den som 17-åringen tros ha haft på sig vid försvinnandet. Enligt polisen är det dock för tidigt att uttala sig om huruvida fynden har med fallet att göra.

Vi hittade skor och ett par glasögon i måndags kväll, som vi genast larmade polisen om. I går hittade vi även en mörk kappa som passar in på beskrivningen, säger Peder Schillerström Bruun.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!