Hårda straff efter speedwaybråket

Det blir hårda straff efter speedwaybråket i Nyköping i september. Vargarnas Rasmus Broberg stängs av i två månader – Griparnas lagledare Fredrik Edberg i fem.

23 oktober 2015 16:51

På banan vann Vargarna totalt över de två semifinalerna, men det första mötet i Nyköping handlade främst om andra saker än det sportsliga.

Det blev nämligen riktigt stökigt i depån i samband med ett par heat. Efter det fjärde och elfte heatet inte minst där Vargföraren Rasmus Broberg och Griparnas Alexander Edberg var oense om körningen på banan. Efter det uppstod ett visst tumult i depån där även Griparnas lagledare Fredrik Edberg var inblandad.

Vargarna anmälde Edberg.

Griparna motanmälde.

Har inte sett straffet

Nu har Svemo till slut kommit med ett beslut i frågan. Disciplin- och besvärsnämnden delar ut hårda straff för det handgemäng som uppstod.

Fredrik Edberg, som redan avtjänat 45 dagars avstängning i väntan på domen får totalt fem månaders avstängning, med start 15 april. Med de redan avtjänade dagarna gäller straffet fram till 1 augusti.

Vargföraren Rasmus Broberg straffas med två månaders avstängning. Han är således avstängd mellan 15 april och 15 juni.

– Jag har inte sett något om det, så jag kan inte säga så mycket än. Klart det är tråkigt att det blev som det blev, säger sportchefen Thomas Carlsson som inte vill avslöja huruvida Rasmus Broberg ingår i nästa säsongs Vargtrupp.

Det tänker man offentliggöra om en vecka.

Friade lagledare

Vargarnas lagledarduo, Mats Boström och Whilma Johansson, som också anmäldes av Griparna i efterhand, har friats av Svemo och bestraffas således inte alls.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson