Utvecklingen av Sandbyhov fortsätter. De två första etapperna har innehållit det nya kommunala äldreboendet, som öppnade i januari i år, och den påbörjade omvandlingen av Apelgården och Ekhöjden till nya skolor.

Nu är det dags för etapp tre – Nodhuset. Då hela detaljplanen för området nu vunnit laga kraft ska fastighetsbolaget Hemsö påbörja byggnationen.

Nodhuset ska bestå av lokaler för folktandvård och butiker, men framförallt blir det 42 hyreslägenheter som det kommunägda bostadsbolaget Hyresbostäder köpt för 108 miljoner kronor.

Artikelbild

| Nodhuset, den nya entrén in till Sandbyhov.

– Det känns skönt att det äntligen är på gång, säger Lars Löfgren på Hyresbostäder i Norrköping.

Läget kan bli något utöver det vanliga då lägenheterna ska ligga från våning tre till och med tio.

– Ja, det kommer att bli en sjysst utsikt. Det kommer att bli fri sikt åt alla håll, säger Löfgren.

Totalt uppgår bostadsytan till cirka 2 900 kvadratmeter. Hyreslägenheterna kommer att ha olika storlekar, från tvåor upp till och med fyror. De boende får tillgång till garageplan i källaren och lägenhetsförråd på vindsplanet.

– Det känns som en bra blandning, säger Löfgren.

Enligt planen ska första inflyttning ske till hösten 2020. Hemsö är byggherre och PEAB är totalentreprenör. Totalt får Nodhuset en yta på 9 000 kvadratmeter och hela projektet har en uppskattad investeringskostnad på 230 miljoner kronor.

– Kombinationen av vårdlokaler, kommersiella ytor och hyresrätter i samma byggnad ser vi som en attraktiv lösning i framtidens stadsdelar, säger Nils Styf, vd på Hemsö, i ett pressmeddelande.