Hela Eliantorpsbanan mullrade till när 30 ungdomar rullade iväg på sina motorcrossar. Det är andra och sista dagen på MX Campet, ett motocrosscamp för motorintresserade ungdomar. Barnen och ungdomarna åkte iväg ut på banan med full fart, upp för backar och över hopp.

– Det är ett camp för motorintresserade killar och tjejer. Ungdomarna tycker att det här är fantastiskt kul, säger Erik Hollertz, Finspångs MS.

MX Campet är ett samarbete mellan Linköpings motorklubb och Finspångs motorsällskap. Deltagarna är mellan 8 och 14 år och här får de göra det de tycker är allra roligast, åka cross. De får även lektioner i kost och träning för att de ska lära sig att maximera sin träning. Det finns ett solklart syfte med campet förklarar Erik Hollertz.

Artikelbild

| Wiggo Lundby, 12 år, tycker det roligaste är att åka fort och hoppa.

– De ska ha det riktigt roligt och ha ett härligt minne av sommarlovet 2019. Sen att de blir ännu duktigare på att åka cross är en bonus. Vi tycker det är viktigt att ungarna gör någonting, är ute och rör på sig och lär känna sin kropp, säger han.

Nellie Fransson står i depån tillsammans med sina syskon och mamma, och fixar sig innan de ska ta sig ut på banan. Hon har kört cross sedan hon var 4 år och nu har hon hunnit bli 11 år. Hon är med på lägret för att hon vill träna och tycker att cross är roligt. En annan van crossåkare är Wiggo Lundby, 12 år, som har kört cross i 2 år. Han är med på MX Campet av en enkel anledning, han älskar att åka cross.

– Det är farten och att man får hoppa som är det roligaste.