Lärarförbundet mötte medlemmar på plats

Överlag bra, men visst finns en frustration bland lärarna. Så kan Lärarförbundets besök på Nyhemsskolan summeras.

Cornelia Karlsson, Senad Bosnjakovic och Fredrik Hörbom Bouvin från Lärarförbundet tog sig tid att prata med medlemmarna på Nyhemsskolan.

Cornelia Karlsson, Senad Bosnjakovic och Fredrik Hörbom Bouvin från Lärarförbundet tog sig tid att prata med medlemmarna på Nyhemsskolan.

Foto: Inger Ramstedt

Finspångs kommun2019-09-10 17:45

 – Tiden för våra medlemmar att gå på fackmöten finns inte längre, därför åker vi ut till dem i stället, säger Cornelia Karlsson, ombudsman för Lärarförbundet region Östergötland/Södermanland.

Den här gången är det Nyhemsskolans tur att få besök.  

– Det har varit jättestor intresse för att komma  och prata med oss. De flesta lärare vi möter överlag när vi är ute så här,   tycker verkligen om sitt jobb och de problem som uppstår går oftast att lösa genom en dialog. Den uppfattningen har vi fått, säger Fredrik Hörbom Bouvin, även han ombudsman på regional nivå.

Ändå tvingas de konstatera att 40 000 lärare valt att lämna sitt yrke under senare år  med lärarbrist som följd. Många för att de inte orkar längre. Den psykiska stressen är en orsak.

– Många lärare känner till exempel stor oro för att de inte hinner ta itu med de problem som kan uppstå. De vill hitta en lösning men hinner inte, tillägger Fredrik Härbom Bouvin.

Senad Bosnjakovic,  lokal ordförande för Finspång sedan mars i år, är också på plats. Han känner igen problemen som ombudsmännen från Lärarförbundet tar upp.

Lärarförbundet ser nu en stor utmaning i att locka lärare tillbaka till sitt yrke.

 – Jag tror att det är möjlig genom dialoger mellan lärare och arbetsgivare. Det behövs även mer pengar till skolan och här måste staten ta ett större ansvar, säger Cornelia Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!