Vann utmaning till en sundare livsstil

Pierre Eriksson gick ned 18 kilo och minskade sitt midjemått med 26 centimeter på åtta veckor.

– Jag har en helt annan livsstil nu och trivs mycket bättre med mig själv, berättar 25-åringen.

29 maj 2014 10:05

Dåliga matvanor, ont i ryggen, storrökare och för många krogbesök gjorde att Pierre Eriksson mer och mer kände att det var dags att ta tag i tillvaron på allvar.

– Visst var jag här och tränade ibland, men det blev aldrig särskilt seriöst. Nu känner jag mig som en helt annan person.

När Klubb Sverige, som är ett nätverk med 135 träningsanläggningar i hela Sverige, arrangerade PT-utmaningen så slog Pierre till och tog kontakt med personlige tränaren Erik Anklew på Aktiv Hälsocenter i Finspång.

Ett lyckat drag skulle det visa sig.

– Just att det blev ett tävlingsmoment och att vi hade åtta veckor på oss att åstadkomma en förändring triggade oss båda. Att ha ett mål att arbeta mot är jätteviktigt, annars är det lätt att tappa fokus och du vet kanske inte till slut varför du tränar eller vad du vill uppnå, berättar Erik.

Tävlingen, som vi redan nu kan avslöja vanns av Pierre och Erik, gick inte "bara" ut på att gå ned i vikt, det handlade samtidigt om att bli starkare och klara olika styrkeprov så bra som möjligt.

– Visst var det en utmaning att få Pierre att bli starkare samtidigt som vikten skulle gå ned. Jag la stor tonvikt på att han skulle äta rätt och ändrade mycket i kosten. Med bra råvaror så är det varken svårt att laga mat eller att få maten god, säger Erik.

Pierre håller med.

– Förut lagade jag knappt aldrig mat själv. Jag åt mat en gång om dagen, nu äter jag sex gånger om dagen. Nu gör jag lax, färs eller något annat gott och nyttigt. Det går inte att jämföra.

Cigaretterna och festandet är historia.

– Det är sjukt att hjärnan fungerar som den gör. Så fort jag bestämde mig för att sluta röka så var det inget problem, även om humöret var lite sådär i början, förklarar Pierre.

Efter åtta veckor tillsammans så hade Pierre gått från drygt 109 kilo till 91 kilo fördelat på sina 184 centimeter. Midjemåttet minskade med 26 centimeter och testvärdena i styrka-och kondition hade förbättrats markant.

– Till och med mina ryggproblem är borta och min självkänsla är mycket bättre, vilket känns helt fantastiskt.

Erik fyller i:

– Innan vi började träna tillsammans så hade Pierre säckiga kläder och lite nedböjd kroppshållning. Nu utstrålar han mer självförtroende är gladare och använder helt andra träningskläder.

Hur ska då Pierre lyckas behålla sin nya livsstil?

– Vi kommer att hålla kontakten och det handlar i princip om att fortsätta på den inslagna vägen, säger Erik.

Sommaren är en intensiv period för Pierre som arbetar på företaget Plast-och målningsteknik.

– Det är inga problem. Jag har till och med köpt en skivstång som hela tiden finns med i firmabilen så jag kan träna på raster, berättar han och skrattar.

Är det inte dyrt att anlita en personlig tränare?

– 5 000 kronor för tio gånger känns inte dyrt, eftersom jag la ännu mer pengar på massa skräp förut. För mig är det verkligen väl investerade pengar, säger Pierre.

Förstapriset i PT-utmaningen innebär att Pierre vann olika priser till ett värde av 16 000 kronor, där en träningsvecka i Portugal ingår. Även Erik vann priser, bland annat en bekostad utbildning.

Aktiv Hälsocenter höll sig riktigt bra framme i PT-utmaningen. Förutom segern till Pierre och Erik så slutade Annika Härnbro och hennes PT Annica Svensson på andraplats.

– Ett bevis på att vi gör rätt och just PT-träningen är något som ökar. Vi hade faktiskt ett par till som slutade fyra och ett som kom sexa. Riktigt kul, säger Thomas Lundmark, ägare av Aktiv Hälsocenter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!