Totalförstördes i brand

Uthuset vid Klippestorpsgården totalförstördes efter en misstänkt anlagd brand. Nu kommer öppningen av minigolfbanan försenas.

7 april 2017 10:55

Det var vid 03.30-tiden under natten till fredagen som räddningstjänsten larmades till Klippestorpsgården på Norrköpingsvägen i Finspång. Det brann i uthuset vid minigolfbanan.

– Det var övertänt när vi kom till platsen. Det gick snabbt att släcka, men huset var totalförstört. Vi fick åka tillbaks till området på fredagsmorgonen och göra vissa eftersläckningar, berättar Torbjörn Gustafsson, räddningsledare vid räddningstjänsten i Finspång.

Det är inte fastställt hur branden har uppstått. Polisen har genomfört en platsundersökning.

– Vi har sökt spår på platsen. Vi misstänker att det är någon som har tänt på, man tror inte att det har börjar brinna av sig själv, säger polisens presstalesman Fredrik Kliman.

Arrendatorn Angela Helgesson driver både Klippestorpsgårdens café och minigolfbanan. Under fredagsförmiddagen var hon på plats för att rensa upp efter branden.

– Det är så tråkigt. Vi håller på och förbereder inför minigolfsäsongen, som var tänkt att börja 1 maj, men nu blir det försenat, säger Angela Helgesson.

80 golfklubbor, över 100 golfbollar, möbler, kassaapparat, bokhylla, böcker, pennor och block förstördes. Dessutom behöver mattan på golfbanans avslutningshål bytas ut.

– Vi hade precis köpt in tio nya klubbor för 300 kronor styck. Det var bara skottkärran och lite verktyg som stod i förrådsdelen som klarade sig.

Angela har drivit cafét i sju år och återtog ansvaret för golfdelen för tre år sedan.

– Jag betalade 80 000 kronor för huset och anläggningen. Min systers man jobbar i byggnadsbranschen, jag hoppas han kan hjälpa till att bygga upp huset igen.

Golfsäsongen brukar pågå från maj till och med september, men i år lär starten bli kraftigt försenad.

– Det är många som frågar när vi ska öppna, men det kommer inte bli till 1 maj. Tråkigt att det blev så här. Det är många som vill spela under sommarhalvåret. Det kan vara över 80 personer om dagen under högsäsong, konstaterar Angela Helgesson.

Brottsrubriceringen är i nuläget skadegörelse genom brand.

– Vi ska försöka höra vittnen, om det finns någon som sett något, säger Fredrik Kliman.

Räddningstjänsten spärrade av runt det nedbrända huset och gjorde ytterligare eftersläckningar under fredagen.

– Det är synd att huset inte gick att rädda, men vi får hoppas att de kan bygga upp det snabbt, konstaterar Torbjörn Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Johansson