Stal på pizzeria – hade pengar i kalsongerna

Påverkad av tabletter gjorde mannen flera inbrott i samma pizzeria. Nu får han sitt straff.

Under en och samma helg greps en man för inbrott i samma restaurang. Nu döms han för stöld.

Under en och samma helg greps en man för inbrott i samma restaurang. Nu döms han för stöld.

Foto: TT

Finspångs kommun2019-10-14 08:00

Under helgen 24–26 augusti i år så gjorde en 32-årig man tre inbrott i Rejmyre Restaurang och Pizzeria och i Rejmyre gestgifveri. Vid två tillfällen greps han av polisen.

– Det måste vara en dum tjuv, som trots att det tar 40 minuter för polisen att åka till Rejmyre, blir gripen direkt två gånger samma helg, sa restaurangägaren Johannes Jabro när vi pratade med honom i samband med inbrotten.

Nu får inbrottstjuven sitt straff. I en dom från Norrköpings tingsrätt döms mannen för stöld (tre tillfällen) och ringa narkotikabrott. Påföljden blir skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Rätten motiverar påföljden med att mannen förklarat sig villig att genomgå behandling.

Den 32-årige Finspångsbon erkänner samtliga brott. När de gäller själva inbrotten kommer han inte ihåg så mycket, men han vet att han blev gripen av polisen på pizzerian och att det måste ha varit han som gjort det som åklagaren påstår. När han greps andra gången uppgav han för polisen att han livnär sig på att begå brott.

Polispatrullen som larmades till Rejmyre andra gången åkte hem till mannens adress. De sökte efter de pengar som stulits från pizzerian. När de informerade mannen om att de skulle genomföra en husrannsakan, plockade han upp pengarna från kalsongerna och gav dem till polisen.

Under den aktuella helgen hade han använt cannabis samt narkotikaklassade preparat (opiater) som innehöll klonazepam och diazepam. Förutom totalt 4 500 kronor i växelkassan stals även alkohol i form av bland annat öl, vodka och vin.

Karta: Rejmyre
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!