Sämre start för Klubb Plektrum än väntat

För dålig publiktillströmning hotar Klubb Plektrums existens.

The Haunted blev ingen publiksuccé för Klubb Plektrum.

The Haunted blev ingen publiksuccé för Klubb Plektrum.

Foto: Magnus Andersson

Finspångs kommun2019-09-19 10:30

I fredags hade Klubb Plektrum premiär för den här säsongen. Cirka 160-170 personer kom för att se och höra trash metal-bandet The Haunted. 

– Det var en jättebra spelning. Men tyvärr blev inte publiktillströmningen lika stor som vi hade budgeterat med. Det hade behövts cirka 225 personer för att konserten skulle gå runt, säger Patrik Persson, delägare och evenemangsansvarig på Hugo, där Klubb Plektrum ingår.

Han tycker det är konstigt att konserten med The Haunted inte drog en större publik.

– Ja, verkligen. Det var många som har sagt att de ville ha just den här bokningen och vi lyssnar självklart på våra gäster. Sedan dyker man inte upp på konserten, det tycker jag är egendomligt. Som vanligt var det Finspångarna som svek och det var bra med folk utifrån, förklarar Patrik Persson.

Lokalen i botten på Kulturhuset har plats för 400 personer. 

– Vi hoppas på fullsatt när Freedom Call kommer i början av november. Förköpen tyder på det, sedan har vi även vår 80-talskväll med Lili&Sussie och Anki Bagger och Blackbird som säljer fint i förköp. Men när Freedom Call kommer är det upp till bevis. Vill Finspång ha en hårdrocksklubb med livemusik eller inte? frågar sig Patrik Persson.

Framtiden för Klubb Plektrum kan vara hotad om inte publiken strömmar till.

– Ja, så är det. Det är inte värt att gå omkring och ha ont i magen ett halvår för att det hela ska gå runt ekonomiskt och sedan när det inte gör det, blir det förstås inte bättre, säger Patrik Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!