Så gör hon Finspång extra känt

Att vara landshövding betyder att man får ta ett helt landskap till sitt hjärta. Men med två månader kvar på posten sitter ändå Finspång på en extra fin stol hos Elisabeth Nilsson.

27 juni 2018 16:15

Strax innan fikadags på onsdag förmiddag anlände landshövdingen med följe till Regna hembygdsgård. Detta är det sista inplanerade besöket Elisabeth Nilsson har i Finspång och efter åtta är som landshövding har hon sett det mest som går i länet.

– Det är så vackert att komma ut på de här vägarna och i bygderna. Det märks verkligen att det finns en rik historia, säger Elisabeth Nilsson.

Och att just Finspång har legat varm om hjärtat har inte minst utlandet fått erfara.

– När vi har varit på delegatresor utomlands så är det glas från Reijmyre glasbruk som jag har haft med mig och gett bort. Finspång är kanske också den kommunen som har det mest kvalificerade näringslivet i Östergötland. Det finns oerhört stora industrier här och jag är så glad att jag under min tid här har fått vara med och faktiskt inviga Siemens nybyggda kontor med 700 platser. Det är inte ofta det händer i Sverige och speciellt inte i en mindre kommun, säger Elisabeth.

Under besöket hos Regna hembygdsförening bjöds det på fika och man visade upp hus och museum som föreningen driver. Och visst finns det mycket historia att ta del av, en del mer oväntad än andra.

– Vi har faktiskt haft Abba här som har spelat, fast det var 1973 så det var innan de faktiskt hette Abba, berättade Sören Sköld, ordförande i föreningen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ida Larsson

Ämnen du kan följa