Polustus firade nya midsommartriumfer

Tusentals besökare skrattade och log igenkännande åt Polustuståget som traditionsenligt drog genom byn på midsommaraftonen.

22 juni 2012 19:16

Polustus "uppfanns" redan 1943. Vad ordet Polustus betyder är en väl förborgad hemlighet som få känner till. Förklaringen ligger till och med inlåst i ett kassaskåp.

Nåväl, den 22 juni 2012 så var det som vanligt en hel del olika teman som valts till det långa karnevalståget.

På ett flak fanns en hårt solbränd Björn Ranelid med sin sångfågel. På ett annat flak försökte två "greker" ta ut pengar ur en bankautomat, det gick sådär.

Även de lokala politikerna fick sig en skaplig känga, till exempel jämfördes kommunalrådet Anders Härnbro (S) med huvudpersonen i tv-serien Starke man.

Mest figurlik var Kapten Haddock i form av Lennart Karlsson som dominerade genomfartsvägen tillsammans med Tintin och de mer än lovligt förvirrade detektiverna Dupond och Dupond.

- Jag brukar vara med i Polustus varje år, men i år kändes det helt rätt. Jag kallas till och med för Kapten Haddock på jobbet, berättade han med ett bullrande skratt.

I Grytgöl bor det cirka 525 personer, 300 var med och såg till att Polustuståget återigen blev den givna succén det är varje år.

Läs mer i måndagens NT

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!