Parken fylldes av bilar och besökare

Gamla och nya fordon, stora och små, i alla möjliga färger och modeller. Bruksparken fylldes av bilar och besökare vid helgens bilutställning.

30 juni 2018 17:00

För sjätte året i rad anordnade Rockabilly Cruisers Finspong bilutställning i Bruksparken.

Parken fylldes snabbt av bilar, motorcyklar och människor under lördagseftermiddagen.

– Det kommer ett par hundra fordon av olika slag. Det är amerikanare, europeiska bilar, äldre fordon och motorcyklar, påpekar Hannu Hietala, president i Rockabilly Cruisers Finspong.

Varje år delar föreningen ut ett speciellt pris under utställningsdagen. I år gick Rockabilly Cruisers pris till organisationen DACA (Drivers against child abuse).

– De gör ett väldigt bra jobb med att hjälpa utsatta barn. Vi vill stötta deras verksamhet och kommer att skänka en del av överskottet från utställningsdagen till DACA, säger Hannu Hietala.

DACA är en rikstäckande motorförening, som har som huvudsaklig uppgift att hjälpa utsatta barn och ungdomar.

– Kul att få priset, alla utmärkelser är trevliga att få. Det är lönen för det arbete som vi gör, säger Patrik "Påta" Johansson i DACA.

Han berättar att föreningen funnits i två och ett halvt år och har i dagsläget cirka hundra medlemmar.

De brukar delta vid bilutställningen i Bruksparken varje år, precis som vid många andra tillställningar.

– Vi försöker vara med överallt. Syns vi inte, finns vi inte. Alla jobbar ideellt och vi gör det här på vår fritid. Belöningen är när vi får göra barnen glada igen, betonar Patrik "Påta" Johansson.

Norrköpings Raggarklubb fanns på plats med flertalet medlemmar och fordon. Rolf och Annelie Wigh visade upp sin Chrysler Newport från 1962.

– Vi köpte den i november. Det är ett välbevarat exemplar, svensksåld, säger Rolf.

– Vi åker runt på många bilutställningar. Det är kul att träffa likasinnade, menar Annelie.

Johnny Hjortmark, vice president i Norrköpings Raggarklubb, berättar att klubben är rätt nystartad (2014).

– Vi växer starkt. Vår klubblokal är Biltema i Norrköping, brukar vi säga. Vi hoppas på att hitta någon bra lokal framöver. Vi är 55–60 medlemmar och blir vi fler, blir vi starkare som förening. Men vi är också noga med vilka vi väljer in. Det viktigaste är att vi har det trevligt tillsammans, konstaterar Johnny Hjortmark.

Förutom Rockabilly Cruiserspriset utsågs bästa 50-talsklädseln till både kille och tjej. Arrangemanget avslutades med rockabillyfest på Hugo med Blue Eagles från Torsby och Jalle Swanö som discjockey.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Johansson