Nya rockklubben Plektrum öppnar

Det är tre rutinerade herrar som drar igång Finspångs nya rockklubb med namnet Plektrum.

12 januari 1916 09:59

– Vi har snackat om det här ett tag och när konserterna med Scar Symmetry förra våren och Freedom Call i somras blev så lyckade så kände vi att det var dags att slå till. Mer hårdrock åt folket är vår paroll, berättar Patrik Persson, evenemangsansvarig på Hugo i Finspång.

Det är där den nya rockklubben slår upp sina portar för första gången i början av februari när grupperna Bloodbound och Night gästar nedervåningen på Kulturhuset med namnet Galaxen.

– Självklart vill vi ha fullsatt. Det är vår målsättning varje gång, säger Olof Wikström, som bland annat arrangerar Black Christmas i Flygeln i Norrköping.

Fullsatt är lika med 500 personer.

– Klart det är kul om det kommer mycket folk. Men huvudanledningen till att vi gör det här är att vi vill ge Finspångsborna ett alternativ till, förklarar Patrik Persson, även känd som både DJ Grävling och DJ Badger under 28 års tid.

Olof Wikström är agent med rätt att hårdrocka och har bland annat arrangerat turnéer med Sabaton, Nightwish, W.A.S.P och Raubtier. Han är Finspångsbo från födseln och var bland annat med och startade Rockbageriet för många år sedan.

– Efter att ha flängt runt i Sverige i 20 år bor jag nu i Svärtinge. Känslorna för Finspång finns kvar och det gör det extra kul att vara med och dra igång en rockklubb just här, berättar Olof som driver företaget Skrikhult production.

Daniel Persson är tredje länken i satsningen som också inbegriper kommunen genom Kulturhuset.

– Jag och Jennifer Thorsell driver en liten undergroundklubb, Tortuga, i Rockbageriet. Jag kommer att hjälpa till så mycket jag kan med Plektrum, säger Daniel som spelar i lokala bandet Open Surgery och tidigare också varit med och arrangerat Finspångsrocken på Bergslagstorget under några år.

Hittills har trion bestämt sig för att arrangera rockklubben tre gånger. I mars står Entombed A.D., Facebreaker och Biktfader på scenen och i april välkomnar Plektrum band som 220 Volt, Dalton och Blackbird.

– Vi kör tre gånger och gör en utvärdering. Blir allting lyckat så fortsätter vi säkert i maj också, säger Patrik och berättar vidare:

– Under varje rockklubbskväll kommer det att finnas en avdelning där grupper från Finspång kan marknadsföra sig. Vi kommer att ha skivförsäljning och kanske också hårdrocksquiz i samband med spelningarna.

Går allting riktigt bra så kan det även bli en stor utomhusfestival i början av nästa sommar.

– Det är en av många planer vi har. Vi siktar på det så får vi se hur det blir, förklarar Patrik med ett något hemlighetsfullt leende.

Optimismen och ambitionsnivån går inte att ta miste på.

– Vi kompletterar varandra på ett bra sätt och det vore synd om Finspång om vi inte gör det här, sammanfattar Patrik Persson – Daniel och Olof nickar instämmande.

Männen bakom rockklubben Plektrum:

Patrik Persson, 43. Evenemangsansvarig på Hugo Finspång.

Olof Wikström, 47. Ägare till Skrikhult production.

Daniel Persson, 33. Driver klubben Tortuga.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!