Ny bluesklubb med rutinerad uppställning

Finspång Blues Club Lucille är namnet på det senaste nytillskottet på den lokala musikscenen.

4 januari 2017 17:00

– Riktigt, riktigt roligt med en ny bluesklubb. Det har funnits förut och det behövs i Finspång. Det finns ett sug efter blues, säger kultursamordnaren Christer Öjring vid pressträffen på Kulturhuset.

Bakom den nya klubben står rutinerade herrar som Jerry Prütz, Olof Wikström och Patrik Persson.

– Blues fungerar nästan alltid live. Folk kommer på spelningarna, speciellt på landsbygden, berättar Jerry Prütz som själv spelar bas under premiärkvällen med sitt band Cirkus Prütz.

I bandet återfinns också Christian ”CC” Carlsson från The Quill på gitarr och sång samt Franco Santunione från Electric Boys på gitarr. Slidin Slim & Eric Hanson kommer också att spela i foajén på Kulturhuset den 27 januari.

– Det blir bra tryck härinne, med en mysig och intim atmosfär. Vi kan ta emot 250 gäster, märker vi att intresset är större så kan vi flytta ned till den stora scenen, försäkrar Patrik Persson från Hugo.

I slutet av mars är det dags för Roffe Wikström att spela i Finspång på den nya bluesklubben, tanken är att ett lokalt band också ska spela då.

– Roffe är Sveriges blueskung alla kategorier. Jag tycker han sjunger bättre ju äldre han blir, menar Olof Wikström och ser märkbart nöjd ut med den bokningen.

Även blueslegenden Sven Zetterberg var tänkt för en spelning, men han gick tyvärr ur tiden för inte så länge sedan.

– Nu har vi två bokade blues-och pubkvällar, men det kan bli fler och målsättningen är att köra vidare under nästa höst, säger Olof Wikström.

Varifrån kommer namnet Finspång Blues Club Lucille?

– Vi tyckte det passade bra. Dels kopplingen till Little Richards klassiska låt med samma namn från 1956, dels BB Kings mytomspunna Gibson ES-335 gitarr som han kallade för Lucille, förklarar Jerry Prütz.

Fotnot: Finspång Blues Club Lucille arrangeras av Kulturhuset, Skrikhult Production, Hugo Finspång och Prütz Blå.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!