Medelhavsmat ny satsning för bröder

Från traditionell pizzeria till restaurang med medelhavskänsla.
Bröderna Henno gör en storsatsning på nytt koncept och säger nej till att servera alkohol.

2 november 2011 00:00

- Det här är vår största satsning någonsin. Vi tror stenhårt på det vi gör, säger Gabriel Henno, 37, när den värsta lunchrusningen har hunnit lägga sig.

Det är han och brodern Jakob, 38, som driver restaurang Perfect Forno
i närheten av Bergska skolan på vägen mot Örebro.

Gabriel och Jakob har gjort så i tio år.

Dags för nytt
- Innan 2001 jobbade jag här tre år tillsammans med den förre ägaren. Vi trivs här och vill göra något bra för Finspångsborna, berättar Gabriel medan hantverkare ordnar plats för den nya kylen.

Under sommaren kände bröderna att det var dags för något nytt. Pizzerian stängde två veckor när allting revs ut. Sedan började återuppbyggandet med en mer tydlig inriktning mot restaurang och en mer varierad meny.

- Nu har vi mycket medelhavsmat influerat av det italienska köket. Pasta, lasagne och mat som grillas som det görs vid medelhavet. Jag har också drivit italiensk restaurang i Norrköping förut och tycker väl att jag har den erfarenheten som krävs, säger Gabriel.

"Pengar inte allt"
Till skillnad från många andra restaurangägare så tänker inte Gabriel och Jakob ansöka om något alkoholtillstånd för att få servera öl, vin och sprit.

- Nej, det är ett medvetet beslut vi har tagit. Vi skulle med all säkerhet få det om vi ville, men vi vill ha ett bra rykte och satsar på barnfamiljer och att miljön ska vara trevlig och
städad på restaurangen.

Men skulle ni inte tjäna mer pengar på det?

- Det skulle säkert vara så, men pengar är inte allt och vi vill behålla den familjära atmosfären och satsa helhjärtat på maten. Det andra finns på så många andra ställen.

Personalen håller som bäst på att lära sig de nya rätterna på menyn.

- Vi kommer att ta in ännu mer rätter med medelhavstema med tiden. Jag vill att allting ska vara perfekt och hålla en hög kvalité. Därför vill jag inte pressa på med för många nya rätter på en gång.

Efter nypremiären för tre veckor sedan har det blivit mer fart framför den stora disken, inte minst på lunchtid.

- Vi har redan märkt av en ökning. Det känns bra.

Förut var det mest avhämtning på eftermiddagarna. Nu kommer gästerna in och sätter sig ned och tar sig tid att äta sin mat på plats.

Fortsätter med pizzorna
- Det vi har skapat härinne gör att gästerna vill komma in och ta det lugnt en stund. Det är mysigt, säger Gabriel och tittar sig runt
i de fräscha lokalerna. 

Satsningen innebär också att en extra kock snart kommer att anställas.

- Glöm inte att skriva att vi fortfarande gör pizzor, säger Gabriel Henno och skrattar.

Gjort.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Grip