Kärleksfull revy med hjärtat på rätta stället

Inte så elakt och vasst. Budskapet är mer åt det varma och kärleksfulla hållet. Två hjärtan - en revy i nöd och lust håller ändå ihop hela vägen.

28 december 1915 12:09

Comebackande Anders Södergren säger det redan i ett av de första numren. "Det svåraste med att göra revy är att komma på ett bra slut på numren".

Så är det också ibland. Några nummer har inga klockrena slut utan dör ut lite för enkelt, speciellt innan pausen. Men med ett stort leende så fungerar det mesta ändå. Det verkar åtminstone publiken tycka i den nästintill fullsatta stora salongen i Kulturhuset som tar emot 400 personer.

I "kommunikationsproblem" blir det skön förväxlingskomik när Kicki Axelsson på datasupporten får Christer Karlsson att dricka både CD-rom och Explorer och leta efter skrivbordet. Mördarsnigeln i form av Torbjörn Jansson kryper fram igen och försöker att få till "det" under parollen bli vän med ditt slem.

Från barhäng till de ökade flyktingströmmarna under 2015 kan steget kännas oerhört långt. Men Christer Karlsson lyckas och ger budskapet att de som kommer hit med fara för sina liv och på flykt från terror egentligen är precis som vi. En stunds allvar som känns äkta mitt i allt det roliga.

Mer lättsamt ser Anna Johansson, Cissi Karlsson och Kicki Axelsson till att det blir när de gör sig snygga för en kväll på stan. "Vi ska ut och festa och visa upp vårt bästa" och "Vi vill bestämma vem som ska klämma" är några bevingade meningar, musiken är med stor exakthet Pointer Sisters gamla discodänga "I´m so excited".

Husbandet med kapellmästare Dag Swanö i spetsen har bra koll på läget, vilket inte alltid kan vara helt enkelt, och river av sina låtar i en punktlig ström. I "Röjmyre" är det Motörheads klassiska "Ace of spades" som ligger till grund för det numret. Riktigt bra tajmat med tanke på legendariske sångaren Lemmy Kilmisters bortgång i veckan.

Överhuvudtaget så är det mer sångnummer jämfört med förra året, både på gott och ont. Det beror förstås på vad man vill ha.

Det där riktiga gapskrattet uteblir, även om Glenn Petterssons gnälliga vaktmästare från Örebro nästan hittar hela vägen dit. Kvällens höjdpunkt, i varje fall om man ska lita på mängden skratt från publiken, kommer lite oväntat när Torbjörn Jansson och Anders Södergren visar prov på oanade trollerikonster.

Första kulturfjant Bo Toblerone låter sig intervjuas på scenen och får förklara diverse konstinstallationer som gjorts i kommunen under 2015. Inte minst den rosa "bloben" utanför Kulturhuset ifrågasätts. Det mesta förklaras som stor konst förutom "bloben" som är fantastisk stor konst.

Om årets nyårsrevy är fantastisk stor konst är väl osäkert. Men det är i varje fall två timmars lokalrevy med hjärtat på rätta stället.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!